10 tipů na cestování s dětmi


Maminka dvou hočiček, zkušená cestovatelka Jacqueline Waggett se s námi podělila o její TOP TEN seznam věcí, které jí i vám mohou usnadnit cestování s dětmi.

A nesmíme zapomenout na to, že Jacqueline je také zakladatelkou a designérkou značky PacaPod, rodiči tolik oceňovanou!
 
"Když cestujeme s našimi dcerami Annie & Isabel, snažíme se vždy na dobrodružství řádně připravit, aby nás na cestách potkávala pouze příjemná překvapení. Štěstí přeje připraveným, proto s vámi sdílím 10 cestovatelských tipů - aby byl život a cestování jednodušší a abyste si nikdy nepomysleli: měli jsme zůstat doma :-)" píše Jac.


1/ Cestuj pouze se dvěmi "příručními zavazadly" (my si bereme vždy dvě PacaPod - batoh a tašku přes rameno) Batoh s vnitřními organizéry používáme na denní tůry a výlety a v tašce přes rameno máme obvykle hračky. I děti mají svůj malý batůžek, kde si nosí své drobnosti. Velikost tašek PacaPod dovoluje je umístit pod sedadlo v letadle i v autě, díky dlouhým zipům a světlé podšívce se do nich krásně dostanete a vidíte, co v tašce je. Kromě toho, pokud na tašce necháte klipy na madlo kočárku, můžete ji připnout na vozíky na letišti nebo v obchodě.  

2/ Vždy mějte spoustu malých svačinek a dobrůtek, abyste si zasloužili pozornost vašeho drobečka :-). Bereme sebou vždy i chladící sáček, který vhodíme do termoobalu a máme tak v taštičce na jídlo ideální klima, pokud cestujeme někam do teplých krajin.


3/ Vezměte sebou pastelky a papír! Knížka je už přečtená, hračky okoukané, ale kreslení, hraní piškvorek, šibenice, vybarvování, skládání z papíru - to jsou aktivity, které zabaví vaše dítě na dlouhou dobu. Zkuste si také nasbírat brožury a mapky místa, kam jedete nebo které chcete navštívit a zapojte děti do plánování, prohlížení a těšení :-). Neberte sebou malé hračky ani stavebnice, předejdete šílenému hledání na podlaze letadla nebo auta i pláči a rozhořčení nad ztracenou součástkou.  


4/ Alespoň jeden nafukovací polštářek, takový ten kolem krku, je nutnost. Když na vás vaše dítě usne a vy sedíte v autě, autobuse nebo letadle, koukejte si dát polštář kolem krku a trochu také zrelaxovat :-). 

5/ Mějte sebou deku a teplé ponožky. Klimatizace umí nadělat pěknou paseku a nechcete být na dovolené nemocní.


6/ Ať už jedete autem nebo letíte letadlem, vyhraňte si na všechno daleko více času než kdybyste cestovali sami. S dětmi trvá všechno déle a pokud reagujete ve stresu, děti to okamžitě vycítí - dokonalý recept na pláč, a ne jen ten dětský.


7/ Sbalte si příruční lékárničku, já používám přebalovací organizér, ve kterém mám dokonalý přehled o uložených lécích. 


8/ Nezapomeňte na náhradní oblečení, i pro děti, které již nemají plínku a jsou zvyklé chodit na WC. Mohou chtít na záchod přesně ve chvíli, kdy se rozsvítí nápis "připoutejte se prosím" nebo "další benzínová pumpa je za 30 kilometrů". I zde platí, že náhradní oblečení se vejde do přebalovací taštičky, takže máte vše po ruce.


9/ Všechny dokumenty, průkazy a pasy si dejte na vám dobře přístupné místo, vždy je vracejte do té samé kapsy a vyvarujete se tak zbytečných stresů hledáním. 

10/ Vlhčené ubrousky, papírové kapesníčky, mokré žínky v sáčku, svačinka navíc, sáček na odpadky nebo při náhlé nevolnosti, to jsou další nezbytnosti. Lahvičky s pitím a nápoje pro malé děti dejte do omyvatelného termoobalu - při letu se tlakem často uvolní kapalina i z netekoucích lahviček. Kolikrát jsme už osprchovali spolucestující při otevírání nápojů v letadle... pak se ty vlhčené ubrousky opravdu hodí :-)

 

A HLAVNĚ - BUĎTE ORGANIZOVANÍ, PŘIPRAVENÍ, A MOŽNÁ SE BUDETE TAKÉ CÍTIT JAKO NA DOVOLENÉ!!!

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář