Dečky se vzpomínkou


Dečky se vzpomínkou

Na tenhle okamžik nikdy nezapomenu, myslí si každá maminka, která právě porodila svoje dítě. První, druhé, třetí miminko... Na ten okamžik se zapomenout nedá.

Kdysi jsem se ptala svojí maminky, v kolik hodin přesně jsem se narodila, kolik jsem měřila a vážila. Odpověděla, že nějak přibližně 10 minut před půlnocí, míry už si nepamatovala. To ovšem nijak nevypovídá o její neomezené lásce ke všem jejím dětem! Jen prostě některé věci se z paměti člověka vytratí a nahradí je pocit, vůně, vzpomínka na světlo, zimu/teplo a další okolnosti.

Mám tři děti. Vždy jsem si myslela, že budu mít v hlavě jejich míry a odříkám je, kdyby mě o půlnoci vzbudili. Musím se přiznat, že tomu tak není. Pamatuji si data jejich narození, pamatuji si přibližnou hodinu.

Pamatuji si také,zda porod byl dramatický - císař, překvapivý - 3 týdny před termínem, nebo poklidný - v termínu a skoro sama na sále :-). Ale kolik kdo z nich vážil, měřil nebo minutu přesně, kdy se děti narodily, to jsou čísla, která začínají v paměti blednout.

Když moje ruka poprvé sáhla po utkané dečce z bio bavlny na jednom veletrhu dětských potřeb, byla jsem překvapená, nadšená. Silnější vrstva utkané jemné látky volala po "muchlání" a "zavrtání" :-). Jemné pastelové barvy byly uklidňující, krásné vkusné vzory decentní.

Zjistila jsem, že do některých deček je možné vetkat jméno, míry a datum narození miminka, jiné deky jsou se znamením zvěrokruhu a informacemi o miminku. VETKAT, nikoli natisknout nebo vyšít. Nápisy nevyblednou a jsou zakomponované do tkaniny tak, že neruší strukturu, neškrábou, nevypářou se, neoperou. A tak se v našem e-shopu objevila kategorie dečky.

Personalizované deky jsou vyráběné na míru, přesně podle přání a zadání vás, našich zákazníků. Je to trochu bojovka, aby vše klaplo, nebyla nikde chyba a rozeslali jsme produkty na správnou adresu. Každou dečku zadávám do výroby samostatně. Vnímám data narození, a často si říkám: tato se narodila ve stejný den, jako moje dcera, tento se narodil na štědrý den, tento na datum, které je jednou za čtyři roky, tato má datum narození se samými jedničkami... když zadávám míry, vidím, že miminko se narodilo malé nebo to byl pořádný cvalík :). Cítím tu radost, která doprovází příchod miminka do rodiny. Tato práce mě baví, vytváříme pro vás krásnou vzpomínku. A ještě větší radost mám, když se moje představa o miminku zhmotní, označíte nás na sociálních sítích a my můžeme vidět miminko na dečce či s dečkou od nás!

Vlněné nebo bavlněné deky můžete pořídit v několika barevných variantách, vzorech, pro svoje dítko nebo jako dárek. Jsou totiž balené v krabičkách a stačí přidat jen mašli a přáníčko. Větším dětem se bude líbit polštářek se jménem.

A pokud máte jakékoli jiné přání, stačí nám napsat a my se budeme snažit přání vyplnit. Jen mějte strpení, takové pěkné věci na míru podle vašich přání mají delší dobu dodání. Děkujeme.

Máte už naši dečku? Používáte ji nebo jste si ji uložili jako památku? Tvoří dekoraci dětského pokojíčku? 

Hezké dny vám přeje,

 

Olga

    

 

 

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář