Jak na pitný režim dětí v zimním období


Pitný režim dětí v zimním období

Děti potřebují vodu. My všichni ji potřebujeme! Ale především malá tělíčka, která rostou a vyvíjejí se. Správný pitný režim je důležitý pro zdraví, a to nejen v horkých letních měsících. Správné návyky jsou důležité I v chladných dnech. Přinášíme vám jednoduché tipy, které by mohly pomoci vašim malým dětem s prvními doušky. 

Začněte se správnými návyky co nejdříve

Ranné dětství je to správné období pro utváření návyků, včetně pitného režimu. Množství, které by mělo vypít vaše dítě je závislé na několika faktorech: věku, vzrůstu a aktivity, kterou dítě vyvíjí. Všeobecně je možné říci, že děti do osmi let věku by měly vypít 4-5 sklenic vody. Pro děti nad 9 let věku je doporučeno vice než 6 sklenic. Tyto informace jsme čerpali z betterhealth.vic.gov.au. Ujistěte se, že voda i hrníčky jsou pro dítě dobře dostupné a připomínejte jim pravidelné pití. V naší rodině společně stolujeme a karafa nebo džbán s vodou nesmí na stole nikdy chybět. 

Naplňte láhev na pití

I když nejste zrovna na cestách nebo na procházce, naplňte láhev vodou a nechte ji na místě, kde bude pro dítě snadno dostupná. Nechte dítě vybrat si svoji láhev, takovou, která se mu bude líbit a bude v jeho oblíbených barvách. Lahvičky b.box, které nabízíme v našem e-shopu jsou navrženy pro malé ručičky a máme je v mnoha barevných variantách. Nabídněte dětem nápoj při jídle a povzbuďte je k pití po fyzické aktivitě. A nezapomeňte se napít také, příklady táhnou :-) 

Zaujměte

Nahlédněte do ledničky nebo na zahrádku, není tam pár listů máty? Na stole pomeranč, v lednici zelenina? Učiňte vodu nebo nápoj v lahvi ještě zajímavější, dejte kousky ovoce, bylinek nebo zeleniny do lahve. Je to krásné, zajímavé a dodá vodě jiný rozměr. Nemáte po ruce ani bylinky ani ovoce? Podívejte se do mrazáku, zda-li neobjevíte pár zmrzlých borůvek, černého rybízu… A servírujte drink v láhvích s brčkem nebo Hrnečku s brčkem. Je to zábava!

Zimní zahřát

Zahřejte se teplou vodou s citronem, dětským bylinným čajem nebo kakaem. Je to skvělé pro tělo i pro duši. Servírovat nápoje můžete i v našich termoskách, které udrží nápoje teplé po dlouhou dobu. Nebo vyndejte čajový servis a uspořádejte si krásný čas s cukrovím při čaji o páté.

 

 

 

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář