Jak to všechno začalo


Jak to všechno začalo

Opřela jsem se o chladnou stěnu kavárny a natáhla nohy pod stoleček. Měla jsem ještě chvilku čas, schůzka byla až v 10 dopoledne a paní, na kterou jsem čekala, měla malé zpoždění. Nikdy jsem ji neviděla a vůbec netušila, jak bude vypadat. Doufala jsem, že se „nějak“ poznáme.

Byl říjen, právě začínalo další krásné jaro. Stromy kolem kavárny na Paddington street byly obaleny růžovými květy. A bylo teplo. Tedy přesněji řečeno, bylo horko. Přes kulaté velké břicho jsem stěží dosáhla na kávu a sklenici s vodou, kterou mi přinesl číšník. Porodit jsem měla v listopadu.

Posledních pár týdnů jsem strávila zkoumáním australských e-shopů a kamenných butiků s dětským zbožím. Čekali jsme třetí přírůstek do rodiny. Předchozí dvě těhotenství byla taková hektická. Při prvním jsme rekonstruovali náš malý byt a při druhém jsem měla doma roztomilé, ale náročné batole.

Rozhodla jsem se, že třetí (a poslední) těhotenství si užiju. Vybírala jsem kočárek, výbavičku, postýlku ladila do příjemných barev, zapůjčenou jsem měla krásnou kolíbku,... a pak jsem objevila i něco pro sebe. A pro miminko vlastně taky! Koženou kabelku. Nebyla levná. Byla krásná. Dokonalá. Elegantní i praktická. Dala se zavěsit na kočárek. Nemohla jsem se rozhodnout, zda si ji koupit nebo ne. Není to zbytečná investice? Nebudu nákupu litovat? Užiju ji?

Několik týdnů jsem kolem ní kroužila v butiku v nákupním centru Bondi Junction, prodavačky mě zdravily už ve dveřích a nechávaly mě o samotě rozjímat dlouhé minuty nad několika modely kabelek Il Tutto.

Nechala jsem si ji poslat domů poštou. Večer jsem rozbalila krabici a v ní byl látkový sáček převázaný červenou mašlí. Obřadně jsem kabelku vybalila. Obývákem zavoněla nová kožená kabelka, přebalovací taška. Manžel, ač věděl kolik jsem za ní utratila peněz, hlesl „ta je krásná“!

Takže byl říjen a já jsem čekala v té kavárně. Čekala jsem na Lucii Trinco, majitelku a designérku značky Il Tutto. Ve dveřích se zjevila krásná blonďatá Australanka. A měla obrovské břicho! Čekala svoje první miminko, porodit měla v listopadu.

A tehdy to všechno začalo.

Dnes je to šest let, co se narodil nejmladší člen naší rodiny.

Všechno nejlepší, Vincínku!

máma Olga

            

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář