Muchláčci - pohádkový pomocník pro klidný spánek


Spánek je pro děti nesmírně důležitý, neboť se během něj zotavují z námahy dne a rostou. Správný spánek je klíčový pro jejich psychický i fyzický vývoj. Některé děti však mají potíže s usínáním, ať už kvůli strachu ze tmy či jiných faktorů. V takových chvílích na scénu vstupují muchláčci - plyšoví pomocníci, kteří dodají pocit bezpečí a pohodlí, aby se dítě mohlo snadněji ponořit do říše snů.

Co jsou muchláčci?

Muchláčci neboli usínáčci jsou plyšové hračky, které mají za úkol uklidnit dítě před spaním a pomoci mu usnout. Obvykle jsou vyrobeny z měkkých materiálů, jako je plyš, velur či bavlna, a mají přívětivý vzhled. Nejčastěji se jedná o zvířátka nebo postavičky z oblíbených pohádek a příběhů. Usínáčci mohou být také vybaveny různými funkcemi, jako je hudební doprovod, projekce hvězd na strop nebo vydávání zvuků připomínajících tep srdce či jemné kolébavé melodie.

Jak fungují?

Muchláčci plní několik funkcí současně. Především slouží jako objekt, na který se dítě může při usínání soustředit a který mu dodá pocit bezpečí. Plyšový pomocník tak pomáhá dítěti překonat strach ze tmy nebo samoty. Navíc, pokud je vybaven hudebním doprovodem či zvuky, může tyto podněty dítěti pomoci uklidnit mysl a naladit se na spánek.

Mnoho dětí si také rádo s usínáčkem povídá nebo ho drží v náručí a jak název definuje, muchlá, což jim dodává pocit jistoty a utvrzuje je v tom, že nejsou samy. Důležitou roli hraje také vzhled - oblíbené zvíře či pohádková postava mohou ratolesti dodat odvahu a chuť jít spát.

Jak vybrat ten správný usínáček?

Pokud se rozhodujete mezi usínáčkem s hudebním doprovodem či zvuky, volte takový, který nabízí možnost regulace hlasitosti a vypnutí zvukového efektu. Některým dětem totiž může hudba nebo zvuky naopak rušit a bránit jim v usínání.

My máme v nabídce úžasně hebounké zvířecí muchláčky od dánské značky My Teddy, které lze navléknout na prst a využít i jako maňáska a lze tak zahrát dětem malé loutkové divadlo.

SOUTĚŽ

Soutěžíme o 3x muchláčka My Teddy dle vlastního výběru.

Napište nám do komentářů pod tento příspěvek odpověď na soutěžní otázku:

 Jaký muchláček z naší nabídky by vám v případě výhry udělal největší radost a proč.

Vaše soutěžní komentáře budeme postupně uveřejňovat, proto se nebojte, pokud ten svůj hned po napsání neuvidíte, je to kvůli spamové kontrole.

Soutěž ukončíme v pátek 21. 4. 2023. Výherce budeme kontaktovat zde v komentářích.

 

Ukázat všechny články

Komentáře

18. 04. 2023 Petra Skovajsa

Panda, protože to byla moje přezdívka od VŠ a manžel mi jinak neřekne. Moje nejbližší kamarádka teď čeká miminko a kdo jiný by mu měl pomáhat usnout, než usinaci pandik od tety Pandy? :))

24. 04. 2023 www.mimmo.cz

Dobrý den, gratulujeme k výhře!
Prosím, spojte se s námi na e-mailu marketing@mimmo.cz, kde se domluvíme na jejím předání :-)

18. 04. 2023 Jana Řezáčová

Naším nejmilejším usínáčkem, ze kterého bychom doma měli radost by byla jednoznačně surikata. Dcerka zbožňuje surikaty, v televizi sledujeme hlavně dokumenty o takových zvířátcích a do ZOO chodíme hlavně za surikatami 🙂 jak dcera vidí surikatu, už míří prstíkem a ukazuje 🥰

18. 04. 2023 Dana Veith

Dobry den,
u nas by vyhrala zelvicka🐢 syn miluje pisnicku, kde zelva zavodi ze zajicem v behu a nakonec pres všechny prekazky vyhrala! 👏🏻 a malej si pisnicku (videoklip) porad zapina a kouka… a vzdy ma hroznou radost, kdyz 🐢 probehne cilem a zacne tleskat, pistet a skakat radosti🤩👏🏻👍🏻😅 Takze za nas jedine muchlacek zelvicka💕🥳🐢
Mejte krasny den☀️

24. 04. 2023 www.mimmo.cz

Dobrý den, gratulujeme k výhře!
Prosím, spojte se s námi na e-mailu marketing@mimmo.cz, kde se domluvíme na jejím předání :-)

18. 04. 2023 Kačka

Krásný den, u nás by dělala radost želvička je moc krásná a zelounou barvu máme rádi, dělala by společnost půlročnímu synovi v postýlce 🐢 určitě by měla využití i v autě jako kamarádka na cesty 🙃🙂

18. 04. 2023 Jari

Dobrý den, u nás by to byla jednoznačně surikata, protože náš malý klouček je hodně zvídavý a pořád kouká všude kolem sebe a otáčí hlavičkou a zvedá, aby měl přehled 😍😄.

24. 04. 2023 www.mimmo.cz

Dobrý den, gratulujeme k výhře!
Prosím, spojte se s námi na e-mailu marketing@mimmo.cz, kde se domluvíme na jejím předání :-)

19. 04. 2023 Natálie

Určitě želva. Doma máme suchozemskou želvu Adélu, která musí občas soutěžit s autíčky. Syn také zbožňuje písničku: "Táto kup mi želvy aha...aha".

19. 04. 2023 Lucie

Jednoznačně panda. Nejen že je to jedno z nejoblíbenějších zvířátek našeho staršího syna, ale díky tomu, že je pouze černobílá, je nejvhodnější i pro ty nejmenší, kteří ještě nerozlišují ostatní barvičky. Ideální muchláček pro mladšího syna. 🤩

19. 04. 2023 Jani Endl.

Největší radost by nám udělala miloučká surikata. Naše dítko obdivuje menší zvířátka a je hodně zvídavé, což mi připomíná surikatu vylézající z úkrytu 😃

19. 04. 2023 Marek Ř

Zdravím ✋náš prcek v noci často "řve jako lev" proto by nám asi největší radost udělal muchláček ŽELVIČKA🐢 - klidné a tiché zvířátko, opak řvoucí lvíčka. Snad by malému pomohl zklidnit jeho potíže se spánkem.

20. 04. 2023 Denisa T.

Už jen proto, že já sama mám surikaty v oblibě, vybrala bych dcerce muchláčka surikatu. Já bych z něj měla velikou radost 😃 proto věřím, že i dcerka 🥰

21. 04. 2023 Michaela Pilařová

Největší radost by mi udělala surikata. Ještě nemůžu říct, zda se bude miminku líbit, protože je ještě v bříšku, ale jelikož se moc líbí mamince, tak věřím, že i miminku se líbit bude. :D


Váš komentář