Předvánoční


Předvánoční

„Ty už máš pečenooo, jooo?“

„Já tedy nic nedělám, možná uplácám lineckýýýý, ale jinak nic.“¨

„Cože, ty děláš předvánočníííí úúúklid? No na to bych se mohla vykašlat.“

„No vy už máte doma vánočnííí výzdobu, jo? To já ozdobim na štědrej den stromek a bude vymalovánooo.“

„Teda nevim, ale já nic nestíhááám, dárky nemám žádný, ani nevim co komu koupit a kde to schánět. To je hroznýýý, tyhle Vánoce. Dám jim do obálky asi nějaký peníze.“

Znáte tyto věty? Taky se s nimi v poslední době setkáváte? Jste hospodyňky nebo jsou přípravy na Vánoce pro vás nemilou povinností?

Přiznávám, ano, já jsem ten Hujer. Jsem ta, co má uklizeno, umytá okna a přebrané skříně. Ta, která zavěsila na lustry zlaté andělíčky, na dveře věnec, nad vchod na zahradu zelenou girlandu a všude má vánoční růže. Do noci pekla cukroví, protože má ráda, když dům voní po vánočním cukroví a jehličí. (A pak ráno nemohla vstát a jít do kanceláře, jak byla vyřízená :-))

V listopadu jsem začala postupně probírat a uklízet všechny skříně, šuplíky a šatnu a začala si v hlavě sumírovat seznam dárků pro své blízké. Chci, aby každý našel pod dárkem nějaké malé překvapení, něco, co nebylo v dopise Ježíškovi. Už od září se dívám, co kdo potřebuje a co by komu udělalo radost.

Neříkám, že je to snadné, a že z těch vánočních příprav nejsem unavená a někdy i protivná (stydím se :-)). 

Dnes je poslední den, kdy jsou děti ve škole a školce. Od zítřka jsme všichni společně doma. A my se tolik těšíme! Protože my jsme připraveni! Na pozdní vstávání z postele, pohádky, hraní, ujídání cukroví, procházky i lenošení.

Mějte krásný víkend!

Olga

P.S. Ještě nemám zabalené vánoční dárky :-)!

 

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář