První ochutnávání ovoce a zeleniny


První ochutnávání ovoce a zeleniny

Za časů, kdy se mléko prodávalo v plastových sáčcích (které zpravidla cestou z nákupu praskly a  mléko zalilo v tašce celý nákup), byl výběr ovoce a zeleniny v obchodech mizerný. V bedýnkách se krčila kořenová zelenina, pár zmrzlých brambor, hlávkové zelí, z ovoce byly na výběr jablka nebo hrušky.

Malé cuketky, několik druhů cibule, lilky, avokádo, jahody, mango, borůvky a další nepřeberné množství ovoce a zeleniny ze všech koutů světa jsou v našem dnešním světě k dostání celoročně. Vitamíny v podobě ovoce a zeleniny si můžeme koupit v létě i v zimě.

Podle ČSU v roce 2019 spotřeboval každý obyvatel České republiky průměrně téměř 90kg ovoce a 87kg zeleniny včetně brambor, počítáno v čerstvém stavu.

Krmící síťka

Jako rodiče víme, že příklady táhnou :-). A tak by tyto potraviny na našem stole určitě neměly chybět.

Aby bylo první ochutnávání nových potravin pro vaše děti co nejjednodušší a možná tak trochu i zábava, a hlavně, aby mohly děti ochutnávat bezpečně "sami" - samozřejmě pod vaším dohledem, máme pro vás tip. Krmící síťka od australské značky b.box je právě tak akorát velká na vložení malého kousku potraviny. Dítě si pak přes síťku cumlá kousek ovoce nebo zeleniny.

A protože designéři v b.box jsou hlavně maminky, neustále přemýšlí o dalších vylepšeních. V minulém roce nám tak na stolech přistálo malé ufo :-). Není to ufo, je to silikonová krmící síťka na trojnožce. 

Krmící dudlík s kousátkemSkvěle se udržuje, můžete ji dát do myčky. Kromě toho ji můžete odložit na stůl, aniž by se síťka s potravinou dotkla stolu - prostě ji postavíte na tři nožky.

Náhradní síťky jsou k dostání jak pro Krmící síťku tak pro Krmící dudlík a kousátko. Jak pečovat o produkty b.box, aby vydržely co nejdéle, jsme pro vás sepsali v článku tady.

Jak jste na tom se spotřebou ovoce a zeleniny vy? Dopřáváte si a chutná vám nebo se těmto potravinám raději vyhýbáte? A podáváte dobrou zeleninu a ovoce svým dětem? 

Hodně zdraví, fyzického i psychického :-), vám přeje Olga

 

Ukázat všechny články

Komentáře

21. 01. 2021 Klára

Děkuji za báječnou inspiraci!

21. 01. 2021 mimmo

No to my, Kláro, velmi rádi :-)! A když dáte do síťky kousek zmraženého ovoce, je to super na zklidnění dásní, ze kterých se klubou první zoubky - naše zkušenost.


Váš komentář


Článek se týká produktů: