Rok 2022 měsíc po měsíci


Už je čas na ohlédnutí? Prosinec se ještě nepřekulil do své druhé klidnější poloviny, ale než se odpojím od administrace e-shopu a prožiju pár dní volna, beru si k ruce svůj diář a zpětně listuji stránkami od Nového roku až do dnešního dne. Stránky hustě popsané obyčejnou tužkou, nerada v diáři škrtám :-), mi v hlavě oživují obrázky a situace z letošního roku.

Leden – Po rychlém rozvoji v roce 2021 se rozhodujeme, že do týmu přibereme virtuální asistentku. Potkalo nás štěstí v podobě Veroniky, maminky malého Adámka, která se do práce pustila s nadšením a pomohla nám během roku posunout mimmo zase o kousek dál. A protože jsme v týmu ženy, jedeme v následujících odstavcích ve shodě podmětu s přísudkem "y" :-)

Únor – Představily jsme vám novinku Jellystone Designs a podle vašich reakcí jsme se trefily do vkusu vašich dětí. Na 22. 2. 2022 jsme si naplánovaly společnou schůzku. Jednou za půl roku se zavřeme na pár hodin do hotelového pokoje a probereme úspěchy i neúspěchy, dosavadní spolupráci a hlavně plány a vize. Čtyři ženy kolem kulatého stolu pusu nezavřou, zpravidla odcházíme k večeru plné nadšení, úkolů a pocitu, že to má smysl - po dvou sezonách covidu jsme se nadechly a doufaly v lepší zítřky.

Tentokrát ale naše nadšení trvalo jen několik hodin. Následující dny po setkání byly protknuty beznadějí, strachem, možná i zlostí na konkrétního politika. Zprávy o vstupu ruských vojsk na Ukrajinu nás ochromily. Máme děti, chceme je vychovávat v míru. Stejně jako ukrajinské maminky svoje děti.

Březen – Začátek prvního jarního měsíce byl ve znamení zpomalení, rozkoukávání, jemného oťukávání a doufání, že to, co se rozpoutalo na východ od hranic Slovenska, brzy skončí. Ke konci měsíce se práce pomalu vrací do svých starých kolejí. Poprvé uveřejňujeme slevový kód u Míši z mk_life a váš zájem o nákupy v mimmo předběhl naše očekávání. Nebyly jsme připraveny, doplňovaly jsme průběžně zboží a ani jsme si nevšimly, že už je duben.

Duben – Ještě celých prvních 14 dní jsme expedovaly objednávky. Dostaly jsme velkou lekci, ze které ale neplynou v současném světě žádná větší poučení: válka za humny a z ní plynoucí nejistota, zda bude o naše zboží zájem, stále opožděné dodávky zboží nebo nedodání objednaného zboží a už máme pomalu plánovat vánoční sezonu. Kdo ví, co bude na konci roku? Kéž bych měla křišťálovou kouli! Tahle chůze po hraně vede celým rokem 2022.

Květen – Naše mimmo slaví 11. sezonu a mé nejstarší dítě maturuje. Když jsem zakládala e-shop, bylo jí 8 let.

Červen – Měsíc, kdy se většinou stěhuji na pár dní do mé oblíbené destinace v Chorvatsku. Při odpočinku rozjímám, plánuji, hodnotím a vracím se plná energie.

Červenec – Bývá obvykle v našem obchodě klidný měsíc. V letošním roce nebyl žádný měsíc klidný. Nakupovali jste hlavně svačinové boxy a lahve na pití. Zároveň se objevují stále intenzivněji negativní informace o zvyšování cen, inflace, ekonomického propadu, hrozbě nedostatku plynu, zdražení energií, …. Hrana, po které tento rok v businessu kráčím se ještě zostřuje.

Srpen – Máme další setkání týmu a opět hodnotíme a plánujeme. Zvykly jsme si, že věci se mění ze dne na den a pracovní nasazení vedoucí k úspěchu musí být dvojnásobné. Dvě ze tří mých dětí odjíždějí na studia do zahraničí. Je to zvláštní pocit, mít jen jedno dítě, ale já se těším, že se mimmo budu věnovat konečně naplno.

Září – Těšíme se na veletrh v Kolíně nad Rýnem. Potkáváme se s výrobci, majitelkami značek, které zastupujeme, podáváme si ruce, usmíváme se, jsme bez roušek! mimmo dostává od b.box cenu za nejrychleji rostoucího distributora. Tato cena je výsledkem skvělé práce naší Dany, která se stará o obchod, a Evy, která s vámi komunikuje na sociálních sítích, a hlavně vás, našich zákazníků! Nemohu slovy dostatečně vyjádřit, jak si vážím toho, že jste se mnou.

Říjen – Jeden by si myslel, že energie a nálada minulých měsíců mě vyzvednou do výšin spokojenosti. Opak je pravdou. Došla mi energie a dostavila se nepřekonatelná únava, dolehl na mě dlouhodobý stres a nejistota, můj život zčernal, zešedl a chtěla jsem od všeho utéct. Slovo radost zmizelo z mého slovníku. Na konci měsíce jsem odjela do Chorvatska sbírat olivy, abych se zastavila, na nic nemyslela, nezvedala telefony…. Tělo si uvědomilo, že jsem zpomalila a dovolilo si projevit se svým způsobem: zimnice a viróza jak z lékařské příručky. Zatímco jindy bych si naordinovala paralen a jela v práci dál, tentokrát jsem se poslechla a odpočívala. Mohla jsem si to dovolit díky svým kolegyním.

V rámci zachování dobrého duševního zdraví sebe a mých kolegyň jsem se rozhodla rozšířit tým o další posilu. A tak nám na pomoc přispěchala Hanka, maminka tří dětí, která se nyní stará o e-shop a zákaznickou podporu a Marek, který se bude starat o naše partnery na Moravě.

Listopad – Hanka i Marek se rychle zorientují a jsou nám velmi silnou oporou. Každý ví, co je jeho úkolem a pracuje zodpovědně a samostatně. Já se snažím mimmo stabilizovat tak, abychom hladce přešly do nového roku, předávám některé povinnosti a projekty na mé kolegyně.

V hlavě se mi rodí další a další nápady a vize.

Prosinec – Pomalu uzavírám letošní rok setkáním s kolegyněmi a jsem potěšena, že jsou spokojené a v práci budou pokračovat. Nemám nakoupeny vánoční dárky, nemám cukroví. Těším se, že před Vánocemi přijedou domů děti a bude nás zase pět a pes.

Celý rok jsme akcelerovali, ale s rukou položenou stále na záchranné brzdě. Přeji si, aby se příští rok dal přirovnat ke klidné jízdě, kdy budu mít řízení pod kontrolou, vyhnu se karambolům, nebezpečným dírám na cestě a spolucestující budou spokojeni. Krajina kolem nás bude opět rychle ubíhat a zrychlení a zpomalení bude v mé režii. Snad se k nám na této cestě opět přidáte, budeme rádi!

Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v roce 2023 vám všem ze srdce přeje

Olga

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář