mimmo na veletrhu PRODÍTĚ 2023


Dneska to bude vyprávěcí, pokud vám tedy nevadí upovídané blogování, přijměte naše pozvání a začtěte se, jak jsem já, mimmo markeťačka Eva, prožívala brněnský veletrh PRODÍTĚ.

Byla středa 1. 3. 2023 a už od rána jsem byla jako na trní. Balení, zkrášlování, přemýšlení a nervozita. Můj seznam věcí, co sebou dovézt do Brna se postupně zkracoval a následně rozšiřoval podle toho, co jsem uznala, že doma prostě nechat nemůžu. Měla jsem pocit, že mi stále něco chybí, ale zároveň jsem coby cestovatel minimalista pěnila, když jsem viděla, jak mi přibývají zavazadla, takže jsem po chvilce něco z kufru zase poodstraňovala a tak to bylo pořád dokola...

Jsem po ošklivém úrazu, díky kterému jsem si vyzkoušela, jaké je to být po dobu 2 měsíců bez jedné ruky a kdo zažil, ví, jak se člověk najednou dostane do úplně jiné dimenze. Ztratíte vlastní kontrolu a jste dost závislí na někom jiném. Učesat si culíka jednou rukou nejde, fakt ne. Nakrájet ovoce, zeleninu? Vůbec. Nalíčit se? Hahaha... (alespoň tedy v mém případě), zapnout si knoflíky na košili? Bez druhé ruky? Ultra ne. A najednou jsem se měla po prvních dnech rehabilitace, kdy začínám svou bolavou ruku konečně používat, přesunout na veletrh, být namydlená, načančaná, energetická a reprezentovat naše milované mimmo tak, jak si zaslouží (hooodně!).

Řeknu vám, větší výzvu bych jen tak nevymyslela, ale bylo to tady! Bylo dobaleno, make-up nahozený, vlasy upravené (nebo minimálně po dlouhé době pořádně rozčesané), bagáž sbalená a stačilo vyjet. Vyjelo se a cestou do Brna mě chytla cestovní horečka. Nemohla jsem se dočkat! Čím víc se kola auta blížila k moravské metropoli, tím víc jsem se těšila na mimmo kolegyně, stánek, zákazníky (a to jsem introvert a asociál první třídy!). 

Bylo po 14. hodině a já v rozlehlé hale pátrala po našem stánku. V záplavě jiných dětských značek jsem hledala nápisy jako b.box, Jellystone Designs nebo PacaPod. Netrvalo (alespoň na mé neorientační poměry) dlouho a spatřila jsem ho. Aaach, byl dokonalý. Tedy, dokonale obklopený milionem nevybalených krabic se zbožím, ale i ta holá kostra s polepy stála za pochvalný povzdych. Nebyl prostor na velké vítání s ostatními. Krabice po nás zlověstně pokukovaly a jejich hrany se nám zabodávaly do končetin a připomínaly nám, že máme máknout, abychom na výstavišti nemuseli přenocovat.

Po 2měsíční zdravotní pauze jsem zjistila, že je moje kondička přímo tragická a po pár hodinách vybalování jsem musela uznat, že moje kolegyně mají různé a velmi praktické umy.

Hanka - mistryně v aranžmá - stánek navrhla a nadesignovala ona a zaslouží si obrovskou pochvalu. Olga - expert na pořádek a vrchní stratég  - roky zkušeností se projevily a bylo skvělé pozorovat, jak stánku vdechuje mimmo know-how. Dana - geniální praktik a obchodník - velmi mě těšilo poslouchat Daninu komunikaci se zákazníky, byl to pro mě cenný zážitek a budu na něj vždy ráda vzpomínat. Mimochodem, právě s Danou jsme společně sestavovaly pasáž s b.box produkty a ufff, stačí, aby vám na háček nevycházel konkrétní odstín a musíte půl stojanu odznova přerovnávat. Ale Dana je profík a společnými silami jsme nakonec výstavu b.box vychytávek daly dohromady.

Později večer za námi ještě dorazila kolegyňka Verča a bylo moc fajn vidět celý tým pohromadě.

Bylo 20:30 a stánek byl hotový. Hotový a tak krásný! Nebyly to jen poličky, zboží, poličky, zboží. Byly to příběhy, byla to nálada. Stála před námi hotová scéna. Australské montessori hračky Jellystone Designs sváděly k radosti a člověk by si s nimi šel rovnou hrát. PacaPod stojan působil konzervativně a profesionálně. Nová dětská kosmetika b.box body (zatím neprodejná, přivezli jsme jen na ukázku) byla symbolem něhy, péče a křehkosti. A b.box stojan s klasickým sortimentem? To byla jízda! Byla to pozvánka na šťavnatou svačinu nebo energetický výlet. 

Když jsem halu F opouštěla, hlava mi hrdostí a nadšením lítala v oblacích a já si ani neuvědomila, že jsem to největší pako na navigaci a prostorovou orientaci... a tak si blaženě lítám na obláčku s naším půvabným stánkem a bloudím, a bloudím, a bloudím, až se po dobrých 40 minutách dobloudím konečně ven z mého výstavištního vězení a tím (a zaslouženou pizzou s brněnskou kamarádkou Ivuškou) ukončuji den 0 veletrhu PRODÍTĚ 2023.

Čtvrtek, den 1. Vyrazila jsem vstříc našemu grandióznímu stánku o hodinu a půl dříve, než byl oficiální týmový sraz. Proč? Předně, počítám tradičně s prostorem na bloudění, plus chtěla jsem pro vás naši výstavu pořádně nafotit a natočit, ať máme materiály na sociální sítě a sem do blogu :-) Tento úkol jsem splnila a nedlouho na to na místo dorazily nejen kolegyně, ale i první zákazníci. Ani jsme se s nimi nerozloučili a u stánku bylo plno!! Dlouhý příběh zkrátíme, takto plno bylo celý první den a ten další bylo dvojnásobně plno...

Nedá se to popsat jiným slovem než záhul. Bylo to hodně náročné. První den jsme navíc neměli k dispozici platební terminál, takže jsme kasírovali pěkně za hotové a já si večer říkala, jaké manko jsem asi udělala :-D Živím se marketingem, tedy i čísly, ale účtovat hotovost, to pro mě byla novinka (kór pro mě, co platí všechno tou jednou plastovou kartičkou a v peněžence běžně jen pár drobných na košík do obchoďáku). Nicméně jsem se s hotovostí poprala a druhý den jsem na náš fancy mentolový terminál házela flirtovné pohledy a děkovala mu za každou provedenou platbu.

Návštěv u stánku bylo skutečně nepočitatelně a já vám za celé mimmo z celého srdce děkuji. Úplně mě dojímalo, jací úžasní lidé mezi námi jsou. Byli jste laskaví, byli jste usměvaví, povídali jste si s námi, chválili nás a naslouchali našim radám. Byť jsem vážně velký introvert (věřte mi, bydlím na samotě u lesa s veverkami a srnkami), cítila jsem se s vámi uvolněně a příjemně. Cenila jsem si vašeho přístupu. Vaše ochota najít drobné, abychom nemuseli složitě vracet hotovost, vaše ochota podat něco z horní poličky (měřím 156 cm a ouha, dosáhla jsem tak do půlky stojanů), vaše ochota v klidu vyčkat, než vypíšeme doklad ke zboží (rada pro mě do budoucna: Evi, proboha, zkontroluj si, že nepropisuješ paragon na 5 kopií!!). Jsou to maličkosti, ale velice jsme si jich vážili.

Prodali jsme toho hromadu. Olga se bude doklady a vším, co z veletrhu zbylo, probírat asi týden... Ať už jste si od našeho stánku odnesli kývajícího pingvíka, nebo svačinový box, přejeme, ať vám produkty dobře slouží a jste s nimi spokojení. Víte, když prodáváte věci, které jsou kvalitní a věříte jim, jde ten prodej sám. Ať už jste tichý samotář, nebo upovídaný extrovert. 

Veletrh PRODÍTĚ pro mě byl znamením skvělého, srdečného, profi týmu, výborného portfolia a skvělých zákazníků. 

Za celý tým na vás mává

Eva

Ukázat všechny články

Komentáře

08. 03. 2023 Jana s Lizzy

Krásně napsané a veletrh se vám moc povedl! Byli jsme nadšení celá naše rodinka 🥰

09. 03. 2023 www.mimmo.cz

Veliké pozdravy Vám všem a především maličké Lizzy! Vaše návštěva byla tak osvěžující. Doma jsem se o tak milé rodince musela rozvyprávět. Doufám, že jste si výlet ve Zlíně užili. Veliké pozdravy posílá Eva :-)


Váš komentář