Jak jsem přišla na "mimmo"


"A jak jsi tedy přišla na název svého e-shopu?" ptala se mě jednoho dne kamarádka.

Zajímavé, jak se člověk k těmto věcem po tak dlouhé době již nevrací a připadají mu samozřejmé. Zvlášť, když je mimmo součástí mého života již deset let. 

Vybíráme-li jméno pro našeho potomka, radíme se s partnerem, probíráme několik měsíců různé varianty, aby se jméno hodilo k příjmení, aby neslo nějaký význam, bylo dlouhé, krátké, libozvučné, vázalo se na tradice naší rodiny, bylo nebo nebylo podobné jménu některého příbuzného, bylo nebo nebylo stejné jako má oblíbená známá osoba.

Pokud se rozhodnete se jménem miminka svěřit ještě před porodem lidem z vašeho blízkého okolí, určitě se vám dostane mnoho názorů proč toto jméno dávat nebo nedávat a kdo koho zná se stejným jménem a byla to osoba oblíbená/neoblíbená. Možná ve finále začnete pochybovat o vašem rozhodnutí, je to přeci jméno, které bude mít ještě nenarozený potomek celý život.

V květnu 2011 jsem po večerech ležela na oranžovém sofa v obýváku a pročítala články na internetu jak vymyslet název businessu: které hlásky jsou šťastnější, které lépe zdvojit apod. V té době jsme byli už 8 měsíců zpátky v Praze po čtyřech letech pobytu Austrálii. Já, vystudovaný obor historie-němčina, jsem se rozhodla vrhnout do obchodu a dovážet do Čech přebalovací tašky Il Tutto. O tom, jak to všechno začalo si můžete přečíst článek zde.

Obohacena informacemi z internetu jsem věděla, že bych chtěla mít v názvu e-shopu písmenko "m". A líbil se mi italský název přebalovacích tašek Il Tutto. Znamená to volně přeloženo "všechno". Myšlenka designérky Lucie Trinco byla, že do jejích přebalovacích kabelek se vejde všechno. Tušila jsem, že se můj obchod bude věnovat hlavně dětskému zboží, a proto jsem v italské verzi slovník.cz zadávala slova jako miminko, děťátko nebo brouček. A vida, to bylo ono! Na monitoru se objevilo slovo mimmo, které mělo všechno, co jsem si přála - bylo krátké, výstižné a mělo zdvojené "m".

Tak takhle nějak to bylo, před deseti lety. Přidávám ještě dvě fotky, které mám ve svém albu mimmo na prvních stránkách.

Potkali jste se s námi už na našem prvním veletrhu :-)?

Přeji vám krásný květen,

Olga

  

 

 

Ukázat všechny články

Komentáře

Zatím žádné komentáře


Váš komentář